Wer wir sind

Logo23

Sprache wählen

Suche

Üçüncü Dünya Savaşı tehdidine, faşizme ve başlamış olan küresel çevre felaketine karşı 1 Mayıs'ta sokağa çıkın!

Almanya'da düzenlenen 2023 3. Uluslararası Madenciler Konferansı çığır açan kararlar aldı:

Artık hiçbir mücadele yalnız kalmamalı! Ulusötesi dayanışma, koordinasyon ve işbirliği günün emridir!

Katılımcıların çeşitli tartışmalarında, küresel durum ve bunun madenciler ve aileleri üzerindeki etkisi netleşti: ABD, Çin, Hindistan ve AB gibi uluslararası madencilik tekellerinin açgözlülüğü ve hammadde, ucuz işgücü ve pazarlar için şiddetli kapitalist rekabet sadece ekonomik savaş değil, aynı zamanda madencilere yönelik sömürü ve baskının yoğunlaşması anlamına geliyor. "Bu aynı zamanda tüm maden bölgelerinin militarize edilmesini ve sendikacıların kriminalize edilmesini, kaçırılmasını ve öldürülmesini de içeriyor. 50 milyon madencinin üçte birini kadınlar oluşturuyor ve bunların çoğu, çocukların söm

ürülmesiyle de sınırlı kalmayan ve giderek büyüyen kayıt dışı madencilik sektöründe çalışıyor. Ücretler yeterli değil, özellikle de korkunç enflasyon göz önüne alındığında. İş güvenliği azaltılıyor... . Özellikle açık ocak madenciliğinin yaygınlaşması doğayı tahrip ediyor ve insanları geleneksel yaşam alanlarından uzaklaştırıyor. Devlet politikasıyla desteklenen bu kapitalist ve emperyalist yönetim, sonu gelmez acılarla dolu silahlı çatışmalara ve insan yaşamının doğal temellerini yok etme tehlikesi taşıyan küresel bir çevre felaketine yol açmaktadır.".

(3. IMC'nin sonuç bildirgesinden alıntı)

Dünya savaşı tehlikesi dramatik bir şekilde artıyor:

* Gazze Şeridi'nde 30000'den fazla ölü, yarım milyon kişi açlık tehdidi altında!

* Ukrayna'da yüz binlerce kişi öldü; ülkedeki insanların geçim kaynakları yok edildi.

* ABD ve Çin, Güney Çin Denizi'ndeki durumu daha da kötüleştiriyor

* Emperyalist Rusya ve NATO silahlanmaya devam ediyor.

Rus askerlerinin kadınları ve anneleri ile Ukrayna'daki kadınlar ve kızlar "Onları eve getirin!" talebinde bulunuyor. İsrail'de on binlerce insan Netanyahu hükümetine karşı gösteri düzenlerken, İtalya ve Yunanistan'daki liman işçileri Ukrayna ve Gazze'deki savaş için savaş malzemesi taşınmasını protesto ediyor.

Uluslararası madenci hareketi, barış, kadın, gençlik ve çevre hareketleriyle yakın işbirliği içinde, dünya barışı için ve başlamış olan küresel çevre felaketine karşı mücadelede başı çekmelidir. Çünkü savaşlar çevreyi yok eder ve çevresel yıkım yeni savaş tehditleri yaratır.

Konferans, Uluslararası Madenciler Koordinasyonu bünyesinde anti-emperyalist bir madenciler platformu oluşturma kararıyla, Madenciler Koordinasyonu üyelerinin işçilerin güçlü bir gücü olarak anti-emperyalist ve anti-faşist 'Birleşik Cephe'ye katılma imkanını yarattı.

İşçilerin uluslararası mücadele günü olan 1 Mayıs'ta gösterilere, grevlere ve eylemlere aktif olarak katılın!

Birbirimiz için ve kendimiz, çocuklarımız ve tüm insanlık için toplumsal ilerleme için sorumluluk alalım!

Glück Auf, Andreas Tadysiak Uluslararası Madenciler Koordinasyonu Baş Koordinatörü